Skip to main content
Heuvel 7 | 5492 AC, Sint-Oedenrode

Bij elke Superheldenfilm hoort ook een zogenaamde Origin story en zo ook bij Kossen Producties. Iedere ondernemer heeft ergens een moment dat er in zijn/haar hoofd de knop omgezet wordt en het besluit komt om een bedrijf te beginnen. Voor mij kwam dit in de zomer van 2020.

Bij kinderdagverblijf de Verbinding op locatie Kienehoef was een nieuwe indeling van de speelplaats gerealiseerd. De uitvoerder hiervan is een vriend van me en gezien mijn eigen kinderen hier op het kinderdagverblijf zitten, tipte hij mij om deze van mooie aankleding te voorzien. Zo kwam deze vraag bij mij terecht en ging ik aan de slag om hier een mooie tekening voor te maken die aan de hekken kwam te hangen. Tijdens het tekenen ging ik nadenken over wie de uitvoering kon regelen. Eerder werkte ik bij Multicopy en All Color, waar dit soort dingen werden uitbesteed aan een bedrijf wat exclusief voor resellers produceert en zo bedacht ik, dat ik dit natuurlijk ook zelf zou kunnen regelen. Het idee om een eigen bedrijf te beginnen was geboren!

Zo begon het te borrelen en na er een paar nachtjes over te hebben geslapen, besloot ik om dit te gaan doen. De afspraak bij de KvK werd gemaakt en het contact met de producent van materialen werd gelegd. Zo werd Kossen Producties geboren. Destijds werkte ik nog gewoon in loondienst en was er dus van echt ondernemen nog geen sprake, maar het bedrijf was er en al snel kwam er meer en meer het idee op om toch een echte full-time ondernemer te worden.

En hoe je het ook wendt of keert, de eerste opdracht was een feit! Na weken tekenen en nauwkeurig opmeten van de hekken waar de doeken aan werden bevestigd, kon dan ook voor het eerst een order worden geplaatst. En het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf. De speelplaats is voorzien van een mooie tekening waar voor de kinderen vanalles in te ontdekken is. Dit allemaal in de stijl van het nieuwe speeltoestel wat door is gezet in de tekening. Uitgevoerd in materiaal wat de ruimte mooi aankleedt, maar transparant genoeg is om van buitenaf toch zicht op de kinderen te houden.

De leidsters en de kinderen op het dagverblijf waren minstens zo enthousiast als ik en ik merkte dan ook dat dit iets is, waar ik zelf veel meer voldoening uit haalde dan ik ooit in loondienst heb gehad. Uiteindelijk is dat ook de reden dat ik de knoop doorgehakt heb om de baan in loondienst uiteindelijk te verlaten en me vol in mijn eigen bedrijf te storten. Nog steeds kijk ik met gepaste trots naar de doeken als ik mijn kinderen ophaal en is het een blijvende herrinnering aan waar het idee voor Kossen Producties is ontstaan.

Leave a Reply