Wat doen we in een Wintunnel sessie?

Net als een oude Mustang werkt alles prima, maar echt zuinig is deze Mustang bijvoorbeeld niet. In een Wintunnel sessie gaan we samen kijken welke oneffenheden het proces heeft die ongemerkt voor verlies zorgen. Dit kan zowel verlies in tijd, geld en kwaliteit zijn. We kijken hoe we grafisch uw eigen (productie)proces kunnen verbeteren en we kijken hoe we het grafische proces van communicatie naar klanten kunnen verbeteren. Zowel grafische procesopimalisatie als optimalisatie van het grafisch proces dus.

Door deze aan te pakken stroomlijn je het gehele proces en levert dit aanzienlijke winst op. Vraag een vrijblijvende Wintunnel sessie aan en als hier niets uitkomt is deze gratis. U heeft dus niets te verliezen, vandaar ook dat het de Wintunnel heet!

vraag een sessie aan

Wat check je dan precies?

Om in auto termen te blijven hebben we de verschillende onderdelen van het proces die we doorlichten in de Wintunnel, vernoemd naar onderdelen van een auto.

Grafisch proces Optimalisatie

  • Aandrijving: Bestandsoptimalisatie
  • Transmissie: Bestandsbeheer
  • Uitlaat: Uitvoering

Grafische Procesoptimalisatie

  • Carrosserie: (Proces)visualisatie
  • Stuurinrichting: Instructies
  • Auto-pilot: Animatie

Aandrijving

Bestandsbeheer

Wat vaak over het hoofd wordt gezien is de praktische kant van ontwerpen. Zeker met terugkerend werk is het erg belangrijk dat een ontwerp snel en eenvoudig aanpasbaar is. Als je in het begin zorgt voor een goed aanpasbaar en multi-inzetbaar ontwerp bespaar je uiteindelijk kosten van het steeds weer opnieuw te moeten (laten) ontwerpen van terugkerende wijzigingen. Zo bewaak je bovendien je eigen huisstijl.

Transmissie

Bestandsoptimalisatie

Van idee naar product is vaak een proces dat over nogal wat schakels gaat. Als je zorgt dat dit proces gestroomlijnd is, is hier heel veel tijd te winnen en zorg je bovendien dat er geen informatie verloren gaat door een overdaad aan mensen die een schakel zijn in het proces. Wij hebben een oplossing in huis die de bestanden beheert en ze in goede banen leidt.

Uitlaat

Uitvoering

Zorg dat je ook na je eigen aandeel weet wat er precies gebeurt in het proces. Ik kan voor u in kaart brengen wie wat doet en kijken of er misschien te veel partijen zijn en deze (eventueel automatisch) aansturen. Zo behoudt u het overzicht, omdat alles onder één dak blijft en u één aanspreekpunt heeft voor alle vragen.

Carrosserie

(Proces)visualisatie

Met een visualisatie maakt u zichtbaar wat u wil vertellen. Heel ingewikkelde materie kan door ze te visualiseren begrijpelijk worden gemaakt. Zo is door een enkele of meerdere tekeningen te zien hoe bijvoorbeeld uw product of proces in elkaar zit. Ook een spel of lesmateriaal is iets waarvoor illustratie erg goed werkt. Maak met beeld duidelijk waar het om gaat of ondersteun uw tekst met een bijpassend beeld.

Stuurinrichting

Instructies

Het is belangrijk om nieuwe werknemers te trainen, omdat ze met een duidelijke werkinstructie snel zelfstandig aan de slag kunnen. Dit scheelt een investering in de opleiding en voorkomt fouten, zodat u tijd en geld bespaart. Met meer dan 15 jaar ervaring in procestechniek kan ik ze opstellen en van beeld voorzien, zodat ze voor iedere werknemer te begrijpen zijn. Ook heeft Kossen Producties een oplossing in huis voor het beheer hiervan.

Auto pilot

Animatie

Naast stilstaand beeld is het natuurlijk ook mooi om met bewegend beeld te werken. Een instructievideo of bedrijfspresentatie in uw eigen stijl met uw eigen huisstijl of wellicht met een eigen (getekend) karakter. De toepassingen en mogelijkheden zijn eindeloos. Ik werk samen met zeer bekwame mensen om uw tekeningen ook tot leven te laten komen. Zo laat u beeld het verhaal vertellen in plaats van dit steeds zelf te moeten doen.

Klantverhalen